Jäseneksi

SÄÄNNÖT JA OPPIPERUSTA

Ote säännöistä

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää Jumalan valtakunnan leviämistä sekä toimialueellaan että muiden kansojen keskuudessa johdattamalla ihmisiä Kristuksen tuntemiseen ja ohjaamalla heitä kasvamaan uskossa sekä toimimaan Jumalan valtakunnan työssä. Yhdistys pyrkii toimimaan uskollisena Raamatulle ja sen Herralle Pyhässä Hengessä.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää hengellisiä tilaisuuksia, toimii lähetysrakkauden lisääntymiseksi ja lähetystyöntekijöiden tukemiseksi sekä harjoittaa koulutustoimintaa ja kristillistä rakkaudenpalvelua.

Yhdistys voi ottaa vastaan lahjoituksia, testamentteja, omistaa kiinteää ja irtainta omaisuutta sekä järjestää asianomaisen luvan saatuaan rahankeräyksiä ja harjoittaa kirjakauppaa, joka ei ole ristiriidassa yhdistyksen tarkoitusperien kanssa.

Yhdistyksen toiminta ei tarkoita kuitenkaan voiton tai muun taloudellisen ansion hankkimista siihen osallisille.

Oppiperusta

Pyhä Raamattu on meidän uskomme, elämämme ja opetuksemme ylin ohje ja sen mukaan kaikkea oppia on tutkittava ja arvosteltava. Ohjeenamme ovat myös Suomen evankelisluterilaisen kirkon tunnustuskirjat.

Korostamme erityisesti seuraavaa:

 1. Koko Raamattu on Pyhän Hengen vaikutuksesta syntynyt ja on Jumalan sanana ehdoton totuus.
 2. Kolmiyhteinen Jumala on sanallaan luonut maailmankaikkeuden. Historiassa tapahtuneessa syntiinlankeemuksessa ihminen saatanan houkutuksesta asettui vastustamaan Jumalan pyhää tahtoa, joutui eroon hänen yhteydestään ja hänen vihansa alaiseksi. Lankeemuksen jälkeen ihmiset syntyivät synnin läpikotaisin turmelemina ja ovat luonnollisessa tilassaan saatanan orjia. Ihminen ei voi eikä tahdo rakastaa Jumalaa ja lähimmäistään eikä pelastaa itseään tästä tilasta.
 3. Rakkaudessaan Jumala lähetti ainoan Poikansa, joka syntyi neitsyt Mariasta todelliseksi ihmiseksi. Synnittömänä Kristus sovitti ristinkuolemallaan maailman Jumalan kanssa ja kantoi synnin, syyllisyyden ja rangaistuksen sekä valmisti syntisille vapahduksen synnin, kuoleman ja perkeleen vallasta. Jumalan herättämä Kristus nousi kuolleista ruumiillisesti ja astui taivaaseen.
 4. Kun ihminen ottaa uskossa vastaan Kristuksen omakohtaisena Vapahtajanaan, Jumala ei lue hänelle hänen syntejään, vaan antaa ne Kristuksen tähden anteeksi ja pukee hänet Kristuksen puhtauteen ja pyhyyteen: Jumala vanhurskauttaa ihmisen yksin armosta.
  Kun ihminen on uudestisyntynyt ja siirtynyt armotilaan, hän pysyy kuitenkin syntisenä ja tarvitsee uudistuvaa anteeksiantamusta Jeesuksen veressä ja yhä kokonaisempaa antautumista hänessä asuvan Pyhän Hengen hallintaan.
 5. Kaste ja ehtoollinen, joissa armo tarjotaan, ovat Jumalan lahja uskon herättämiseksi ja vahvistamiseksi. Ilman uskoa sakramentteihin yhdistettyyn Jumalan sanaan sen lupaukset jäävät toteutumatta.
 6. Jumalan seurakunta on kaikkien Pyhästä Hengestä syntyneitten uskovien yhteisö, jossa evankeliumia puhtaana julistetaan ja sakramentit evankeliumin mukaisesti jaetaan.
  Kristuksen omat ovat yhtä Pyhässä Hengessä, joka tekee heidät Kristuksen todistajiksi ja lähimmäisen palvelijoiksi seurakunnan rakentumiseksi.
 7. Seurakunta odottaa Kristuksen toista tulemista. Viimeisellä tuomiolla uskovat saavat omistaa heille varatun iankaikkisen ilon ja epäuskoiset tuomitaan iankaikkiseen kadotukseen.

Liityn henkilöjäseneksi, 15 e/vuosi

Nimi (pakollinen)

Osoite (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Puhelin (pakollinen)

 

Evankelioikaa kansa evankelioimaan kansoja